Persoonlijk

Ik heb jaren, en met veel plezier, in het sociaal cultureel werk en de kinderopvang gewerkt. Werken met volwassenenjongvolwassenen en kinderen deed ik met veel enthousiasme en vanuit mijn hart.

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in wat de mens drijftbezieltdenkt en voelt.

“I want to walk a mile in your shoes,

 I want to know what you think and what you feel.”

Jan Nigro

Een aantal jaren geleden heb ik de stap genomen om een studie in deze richting te gaan volgen. Het werd de opleiding tot Psychosociaal therapeut bij Psychodidact in Waalwijk.  Daar ben ik in 2014 gestart met stressmanagement CCC (counselingcoaching en conflictbemiddeling). Vanaf januari 2017 begeleid ik mensen met emotionele problemen tijdens moeilijke fasen van hun leven.

Als persoon en therapeut ervaar ik mijn leeftijd en levenservaring als een meerwaarde waaruit ik kan putten bij het begeleiden van mensen.

Het is mooi om te zien hoe iemand, door stil te staan bij eigen ervaringen uit het verleden, meer zicht krijgt op zijn/haar manier van denkenvoelen en handelen. De belemmerende overtuigingen die hierachter liggen hebben invloed op de manier waarop iemand vandaag de dag in het leven staat en zich handhaaft.  Door stil te staan bij alle mechanismen (die ieder mens heeft) kan iemand meer grip krijgen op deze drie componenten. Het daagt je uit om verantwoordelijkheid te nemen voor eigen handelen en een lerende houding te ontwikkelen.

Ik vind het een uitdaging om anderen te begeleiden in hun proces maar ook om het proces bij mezelf in gang te houden. Want ook voor mij geldt dat ik nooit uitgeleerd ben.

‘MENTAAL KAPITAAL’

HOE GROTER JE MENTALE WEERBAARHEID

HOE GROTER EN STERKER JE FUNDAMENT

HOE BETER JE BESCHERMD BENT TEGEN STRESS EN BURN-OUT

Jan Nigro